Hondenuitlaatcentrales zonder vergunning niet welkom in Amsterdamse Bos

Hondenuitlaatcentrales die tot nu toe zonder toestemming het Amsterdamse Bos bedrijfsmatig gebruikten, krijgen eenmalig de kans om toestemming aan te vragen.

De bedrijven zijn verplicht om toestemming bij de Amsterdamse Bosorganisatie aan te vragen. Tot op heden zijn er vijftien vergunningen verstrekt aan hondenuitlaatcentrales die met acht honden in het Bos mogen lopen.

Uitlaatcentrales die op een wachtlijst staan en die momenteel met vijf honden in het Bos lopen, maar niet over een vergunning beschikken, krijgen tot en met eind juni eenmalig de kans om toestemming aan te vragen.

Bij afgifte van een vergunning mogen zij met maximaal vijf honden bedrijfsmatig in het Bos komen. Nieuwe geïnteresseerde uitlaatcentrales mogen overigens niet gebruikmaken van dit aanbod.

Handhaven

Op de ze manier probeert de Bosorganisatie het aantal hondenuitlaatcentrales dat bedrijfsmatig van het Bos gebruikmaakt te handhaven.

De hondenuitlaatcentrales moeten voldoen aan verschillende voorwaarden, waaronder het dragen van bedrijfskleding en het mijden van andere groepen honden. Ook zijn er kosten aan de toestemming verbonden.

Tip de redactie