Assadaaka Community bij elkaar na aanslag Orlando

De aanslag op nachtclub Pulse in Orlando, waarbij afgelopen zondag 49 mensen om het leven kwamen, roept wereldwijd op tot medeleven. Zo ook bij de Arabische vriendschapsvereniging Assadaaka.

Een klein gezelschap kwam gisteravond op uitnodiging van de Assadaaka Community bijeen om te herdenken, maar vooral om de dialoog met elkaar aan te gaan. "Door deze bijeenkomst moeten we verhelderen en mensen bewuster maken", zegt initiatiefnemer Ahmed El Mesri.

Ook lid van de Tweede Kamer voor de PvdA Ahmed Marcouch was aanwezig: "Je ziet met name binnen bepaalde gemeenschappen het moeilijk is om te praten over het feit dat je homo bent. Dat leidt tot dubbele levens en ze maken zichzelf op die manier kapot."

Bekijk de video:

Gay Pride

Voor Suat Boumedien, initiatiefneemster van de Marokkaanse boot tijdens de Gay Pride, gaat het in deze discussie vooral om verbroedering: "Wij zijn mensen zoals ieder ander. We vragen ook de hetero en Marokkaanse gemeenschap: kom aan onze zij. We zijn familie van elkaar. Kom hier ook staan. Het gaat ook om jouw vrijheid."

Tip de redactie