Exploitant café 't Pleintje in Zuidoost had vuurwapens en 1800 xtc-pillen

Op last van de burgemeester is Café 't Pleintje aan de Harriet Freezerstraat vrijdag gesloten. Volgens de gemeente werd er gedeald in drugs. Ook bleek de exploitant drugs en vuurwapens in huis te hebben.

Het Team Criminele Inlichtingen van de politie kreeg de afgelopen twee jaar informatie binnen waarin gezegd werd dat in het café werd gedeald in hard- en softdrugs. Ook zouden er gestolen spullen verhandeld worden.

Verschillende bronnen zeiden dat de exploitant een rol speelt in de handel in verdovende middelen.

Lees ook: Politie valt café in Zuidoost binnen

Op 10 maart zagen politiemensen dat twee mensen 'met de uiterlijke kenmerken van verslaafden' het café in gingen en korte tijd later weer naar buiten kwamen. Zij zijn staande gehouden en hierbij bleek dat zij heroïne bij zich hadden. Tijdens het verhoor verklaarden ze dat ze de drugs hadden gekocht bij een dealer in Café ‘t Pleintje.

Naar aanleiding van deze signalen heeft de politie op 22 april het café binnengevallen. Onder de aanwezigen waren vijf mensen aanwezig die bij de politie bekend zijn als drugsdealer. Van zeven personen is bekend dat zij verslaafd zijn aan drugs.

Lees ook: Zestien personen aangehouden na inval café Zuidoost

In het kader van hetzelfde onderzoek is ook de woning van de exploitant doorzocht. Hier zijn meer dan 1800 XTC-pillen, een kilo cocaïne en meerdere vuurwapens gevonden.

Sluiting

"Handel, gebruik en aanwezigheid van drugs hebben een nadelig effect op de openbare orde", zo motiveert de gemeente de sluiting. "De aanwezigheid van een grote hoeveelheid drugs kan leiden tot onveiligheid voor de omgeving en omwonenden vanwege overlast, ripdeals, inbraken en de aanzuigende werking op criminele activiteiten."

Tip de redactie