Schoolreis Montessori-leerlingen geannuleerd door supportersrellen Lille

Havo-leerlingen van het van het Montessori Lyceum Amsterdam (MLA) uit Amsterdam-Zuid kunnen door de supportersrellen in Lille niet naar de Franse stad afreizen.

Voor een project over de Franse taal zouden drie klassen met havo-leerlingen donderdag met de bus op en neer gaan naar Lille maar het schoolreisje is afgeblazen vanwege de onveilige situatie in de Noord-Franse stad.

In een brief aan de ouders laat het MLA weten dat het "op dit moment te onrustig is in Lille rond de voetbalwedstrijden met Engelse en Russische hooligans in de stad".

Hooligans

In Frankrijk wordt op dit moment het Europees Kampioenschap voetbal gespeeld. Engeland en Rusland zitten bij elkaar in de poule en afgelopen weekend speelden de landen tegen elkaar in de havenstad Marseille.

Dat leidde tot gevechten tussen supportersgroepen binnen en buiten het stadion. Ongelukkig genoeg speelde Rusland woensdag in Lille en Engeland donderdag in Lens.

Die steden liggen 35 kilometer van elkaar waardoor veel fans elkaar weer tegenkomen.

Charges

Woensdagavond na de wedstrijd van Rusland moesten er in Lille charges uitgevoerd worden nadat fans elkaar weer hadden opgezocht. Reden genoeg voor het MLA om het tochtje naar Lille af te blazen.

De leerlingen zouden naar Lille gaan voor straatinterviews om zo de taal goed te leren. De school is nu van plan om de excursie volgend schooljaar alsnog te doen.

Tip de redactie