SP wil zieke scholier opleiding af laten maken

Als het aan de SP-fractie in Amsterdam ligt moet het scholieren die door ziekte langere tijd afwezig zijn geweest makkelijker gemaakt worden om hun opleiding af te maken.

SP-raadslid Erik Flentge stelt de kwestie aan de kaak naar aanleiding van een aflevering van het programma BNN-programma #BOOS. Hierin vertelt presentator Tim Hofman het verhaal Stefan, een jonge kankerpatiënt die door zijn ziekte één examen van zijn opleiding niet kon maken. Toen Stefan voldoende was opgeknapt om zijn studie af te ronden, was zijn opleiding helaas opgeheven. Gelukkig kon hij zijn punten meenemen en elders zijn studie afmaken. Althans, dat dacht hij. Maar verschillende ROC's wezen Stefan af. 

Zo ook het ROC in Zuidoost, en dat wringt, vindt Flentge. "Dat je ernstig ziek wordt is al erg genoeg. Maar als je dan ook nog eens je school niet mag afmaken, wordt je nog eens extra gedupeerd. Dat lijkt me niet de bedoeling.'"

De SP'er wil nu dat het stadsbestuur met het ROC in gesprek gaat. "Dit kan natuurlijk niet. Ik wil graag weten of dit vaker gebeurt, want dan moet er iets veranderen. Scholen zouden jongeren die ziek zijn geweest juist extra moeten ondersteunen in plaats van buitensluiten."

Tip de redactie