Bewoners Hallenkwartier zijn verdeeld over 'nieuwe' naam

In april is een deel van Oud-West, met De Hallen als kloppend hart, omgedoopt tot het Hallenkwartier. Inclusief bijbehorende naambordjes. Het moet meer bezoekers naar de wijk trekken, maar bewoners zitten daar niet allemaal op te wachten.

"Het is een hersenspinsel van een marketeer, in zo'n wijk wil ik niet wonen", vertelt buurtbewoner Henk van Dijk.

"De wijk zal niet ten onder gaan, het blijft een leuke wijk, maar nóg meer bezoekers hebben we niet nodig. Het wordt te druk en dat schaadt de leefbaarheid."

Ondernemers vinden echter dat de wijk wel een zetje kon gebruiken. "Wij willen er voor zorgen dat er publiek in onze winkels komt", stelt ondernemer Jan Disseldorp. "We willen heel graag bewoners, maar als bonus is het natuurlijk mooi als er dagjesmensen meekomen."

Wel vinden, ook de ondernemers, dat de identiteit van de wijk behouden moet blijven. Hierin krijgen ze bijval van het stadsdeel. "We zijn al in gesprek met bewoners", aldus Gerolf Bouwmeester van stadsdeel West.

"Er is een forum gekomen wat zich bezighoudt met de stad in balans. Oud-West is de afgelopen jaren veranderd. Met onder meer de Hallen, waar trouwens ook veel bewoners heengaan. Maar we zien ook de nadelen. Meer fietsen bijvoorbeeld. We gaan nu in gesprek over hoe we die zaken met elkaar kunnen aanpakken."

Tip de redactie