Slachtoffer schietpartij Derkinderenstraat weer neergeschoten in Leiden

De 50-jarige Turkse Leidenaar Z. E., die in november werd neergeschoten in de Derkinderenstraat, is wederom het slachtoffer geworden van een doelgerichte schietpartij.

Dat meldt het Leidsch Dagblad. Z. E. werd dinsdagavond op de kruising van de Rooseveltstraat en de Gieterijstraat in Leiden meerdere keren beschoten. Getuigen zouden een stuk of vijf schoten hebben gehoord.

Z. E. is de voormalige directeur van bouwbedrijf Ocean Construction. In de vestiging van het bedrijf aan de Derkinderenstraat werd de man al op 11 november vorig jaar voor het eerst neergeschoten. Hij overleefde de aanslag. Een maand voor de eerste schietpartij werd voormalig advocaat Haydar Zengin in hetzelfde pand onder vuur genomen. Hij overleefde die schietpartij niet. 

Onderzoek

Na de schietpartijen gingen er verhalen rond dat er mogelijk sprake was van een persoonsverwisseling tussen Z. E. en Haydar Zengin. De politie heeft het verhaal nooit willen bevestigen, maar vertelde wel onderzoek te doen naar een mogelijke link.

De toestand van Z. E. is kritiek. Hij is na de schietpartij van gisteravond meerdere keren geopereerd. Na het incident zijn twee vermoedelijke verdachten , met bivakmutsen op hun hoofd, gevlucht. Er is nog niemand aangehouden.

Tip de redactie