Verkeersonderzoek uitgebreid naar Oudezijds-gebied

Eerder onderzocht de gemeente al de verkeersstromen rond de Munt, maar nu is dat onderzoek ook uitgebreid naar de andere kant van het Centrum. De resultaten van dit onderzoek moeten gaan helpen om parkeer- en verkeersknelpunten in het Oudezijds-gebied aan te pakken.

Op invalswegen in het gebied zijn 25 kentekencamera's neergezet.

Die camera's gaan twee weken lang al het autoverkeer in het gebied registreren. De gemeente wil inzicht krijgen in welk deel van het verkeer doorgaand is en welk deel bestemmingsverkeer. Ook moet het onderzoek laten zien waar en wanneer er verkeersknelpunten in het gebied ontstaan en welke bestuurders daarvoor verantwoordelijk zijn.

Lees ook: Hoge Raad zet kentekenparkeren onder druk

Omdat de gemeente het onderzoek doet aan de hand van kentekenregistratie, is er veel aandacht voor de privacy van de automobilisten. Kentekens worden geanonimiseerd gekoppeld aan het vergunningenbestand van de gemeente.  Alle data wordt na het onderzoek verwijderd. Bovendien is het onderzoek gemeld bij de Commissie Persoonsgegevens Amsterdam en de Autoriteit Persoonsgegevens.

Resultaten van een eerder onderzoek in het Nieuwezijds-gebied, zorgden voor een discussie over het al dan niet autovrij maken van het Muntplein.

Tip de redactie