Protestactie Schipholtaxi's leidt tot lange rijen

Taxichauffeurs op Schiphol hebben vanmiddag een tijdlang de toegang tot de standplaats geblokkeerd. De officiële taxichauffeurs protesteerden, omdat in hun ogen vele ronselaars op de luchthaven hen het werk ontnemen. Door de actie ontstonden er lange rijen op de standplaats.

De taxichauffeurs zijn al lange tijd boos op de ronselaars en met deze actie proberen ze verandering te brengen in de ontstane situatie. De voornaamste klacht is dat de ronselaars te hoge prijzen voeren. 'Ze bezorgen ons een slechte naam, door klanten 980 euro te rekenen voor een ritje naar het Okura. Dat is toch absurd?', aldus een chauffeur.

Lees ook: Malafide taxichauffeurs gaan steeds verder, Schiphol-Okura Hotel: 980 euro

Lange wachtrijen
Enkele chauffeurs blokkeerden uit protest de slagboom, waardoor er geen enkele taxi op de standplaats terecht kon. Dat leidde tot lange wachtrijen en toeristen die van niets wisten. 'Nee, we kregen geen informatie', reageert een vrouw. 'Een uur en vijftig minuten wachten, het is irritant', baalt een andere toerist.

De meeste ronselaars lieten zich vanmiddag niet zien, maar een aantal gaan de discussie aan. Deze chauffeurs wilden niet voor de camera reageren, maar lieten weten dat ze vinden dat de officiële chauffeurs bij Schiphol moeten klagen, en niet bij hen. Zij willen dat de standplaats vrij wordt gegeven voor alle taxi's.

Lees ook: Israëlische toeristen bij aankomst op Schiphol al meteen opgelicht

Meer acties
De Schipholtaxi's willen dat de ronselaars zich aan de regels houden. Ook zijn ze boos op Schiphol en de gemeente Haarlemmermeer. Ze vinden dat die niet genoeg doet om de chauffeurs te beschermen. De chauffeurs zijn plan om elke dag actie te voeren, net zo lang tot er iets wordt gedaan aan de in hun ogen onterechte situatie.

Tip de redactie