Ajax start nieuwe samenwerking met Amsterdamse scholen

Ajax gaat vanaf 1 augustus van dit jaar samenwerken met het ROC van Amsterdam, het Calandlyceum en het Calvijn College. Hiermee wil de club het opleidingstraject stroomlijnen.

Ajax-pupillen krijgen les in het onlangs geopende schoolgebouw op de Toekomst. De talenten hoeven daardoor het trainingscomplex minder te verlaten, waardoor er meer ruimte is voor trainingsuren. En dat is noodzaak, volgens Manager Onderwijs Ger Boer: "We merken dat het Nederlandse voetbal een achterstand oploopt ten opzichte van het buitenlandse voetbal. Daarom willen wij als Ajax dat onze jeugd wekelijks meer trainingsuren maakt."

Docenten van de eerder genoemde scholen geven daar les aan de kinderen. "Dit is een hele grote en unieke stap", aldus Boer. "Hiermee veranderen we het huidige opleidingsbeleid drastisch. Het begint allemaal bij onderwijs en dat moet goed in elkaar zitten. Vorig jaar openden we de nieuwe school op de Toekomst. Dat is al een hele mooie basis. De nieuwe samenwerking met de drie scholen maakt het helemaal af. Hiermee kunnen wij de pupillen van de Toekomst nog meer de kans geven om zich te ontwikkelen, zowel in de schoolbanken als op het veld."

Tip de redactie