Bewoners mishandeld en vastgebonden bij woningoverval Bilderdijkkade

Bij een brute gewapende overval op de Bilderdijkkade in Amsterdam zijn de bewoners vastgebonden en mishandeld in de nacht van vrijdag op zaterdag. Drie mensen raakten gewond.

De overvallers zijn mogelijk via een balkon naar binnengeklommen.

Eenmaal binnen beroofden ze het gezin van diverse spullen. Politiemensen die in de buurt surveilleerden hoorden de slachtoffers schreeuwen om hulp. Ze zagen drie mannen wegrennen richting de Kinkerstraat en zetten de achtervolging in.

Een agent kreeg één van de mannen al snel te pakken, maar bij een worsteling viel de agent en ging de man er opnieuw vandoor. Uiteindelijk hield de politie hem alsnog aan op een bouwterrein aan het einde van de straat.

Bekijk de video:

Andere agenten zagen iemand die aan het signalement voldeed rustig lopen door de buurt. Ze hielden hem staande en zagen dat hij gespannen overkwam en hevig transpireerde. De agenten hielden ook hem aan op verdenking van het plegen van de woningoverval.

De politiehelikopter en een politiehond zochten mee naar de derde verdachte, maar hij is niet meer gevonden. De aangehouden verdachten zijn 23 en 29 jaar oud. In de buurt vond de recherche spullen en kleren uit de woning. Drie mensen raakten gewond. Twee van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Tip de redactie