Drie mannen gepakt voor carjacking taxi Slotermeer

De politie heeft woensdagochtend een derde verdachte gepakt voor betrokkenheid bij de carjacking van een taxi in Nieuw-West in februari. Eerder werden al twee andere verdachten opgepakt. Eén daarvan zit nog steeds vast.

De taxichauffeur reed in de nacht van 18 op 19 februair op de Burgemeester van Leeuwenlaan en was op weg naar een klant. Een drietal wenkte de auto en de chauffeur dacht dat het zijn klanten waren.

Het trio begon in de auto vanuit het niets hard op de man in te slaan en eiste zijn waardevolle spullen op. Eén van de mannen nam op een gegeven moment zelfs het stuur over. Toen de auto vaart minderde, greep de chauffeur zijn kans en sprong hij uit de rijdende taxi. De taxi werd later die nacht teruggevonden in de Schoonboomstraat in Nieuw-West.

Tijdens het onderzoek bleek dat een aantal verdachten ook mogelijk betrokken was bij een woningoverval op 12 maart in Zeist. Bij die overval is de bewoner bedreigd met een wapen. De overvallers namen een grote hoeveelheid hennepplanten uit de woning mee.

De gestolen hennepplanten, een hoeveelheid cocaïne, kleding en meerdere gsm's en geheugendragers zijn in beslag genomen. De goederen uit de taxi zijn teruggevonden.

Tip de redactie