Inholland waarschuwt studente voor 'allochtone studenten in Amsterdam'

Een medewerker van hogeschool Inholland heeft een studente een nogal opmerkelijk advies gegeven. "Als je in Amsterdam wilt studeren, hou er dan rekening mee dat een groot deel van de studenten allochtoon is."

De studente had zich ingeschreven voor de opleiding sociaal werk op de locatie in Haarlem, maar wilde bij nader inzien toch liever in Amstelveen naar school. Ze vroeg de onderwijsassistente per e-mail of dat mogelijk was.

De opleiding werd niet in Amstelveen, maar wel in Amsterdam gegeven, antwoordde de assistente. Met daarbij dit advies: "Hou er wel rekening mee dat de studentpopulatie in Amsterdam anders is als die in Haarlem (in Amsterdam is een groot deel van de studenten van allochtone afkomst) maar als dat je niets uitmaakt, moet je gewoon voor de Amsterdamse locatie kiezen."

'Dit meen je niet'

Radiozender FunX sprak met de 26-jarige studente aan wie de e-mail gericht was. "Ik las het nog een keer, en nog een keer en nog een keer en dacht uiteindelijk... dit meen je niet", vertelde ze. "Kijk we zijn allemaal één, maar op het moment dat iemand het tegendeel laat zien, dan is het echt klote."

Op sociale media spreken mensen schande van de bewoordingen. Inholland zegt geschrokken te zijn van de onrust die is ontstaan. De school gaat de echtheid van de mail onderzoeken. "Zowel de briefschrijver als de ontvanger zijn bij ons nog niet bekend."

"We vinden het belangrijk om de echtheid hiervan te verifiëren, omdat Inholland zich absoluut niet herkent in deze wijze van communiceren. De (culturele) achtergrond van de Inholland studenten is zeer divers. En daar zijn we trots op en dat zien we als kracht, omdat het tot leerzame ontmoetingen, gesprekken en leerervaringen leidt.' Als het inderdaad een docent is die de mail geschreven heeft, 'worden direct passende maatregelen genomen."

Tip de redactie