Vader slachtoffer schietpartij: 'Lag te slapen toen ik schoten hoorde'

De schietpartij vanmorgen in de Oude IJselstraat in Amsterdam vond plaats bij dezelfde familie als waar een maand geleden een handgranaat ontplofte.

Het slachtoffer is een meisje, zij is in haar hand en bovenbeen geraakt. Dat vertelt haar vader aan AT5. Hij lag boven te slapen, toen hij schoten hoorde. De man laat weten niet te hebben gezien wie er op zijn dochter heeft geschoten. Het slachtoffer zou in de deuropening of voor haar deur zijn neergeschoten.

Omstanders vertellen dat ze drie schoten, "tak tak tak", hebben gehoord. Een man vertelt dat hij direct nadat hij de schoten hoorde te hulp schoot. Hij heeft de dader niet gezien. Wel heeft hij bloed op straat zien liggen.

Een vrouw vertelt hoe ze op weg naar werk de trap af liep en halverwege de eerste verdieping schoten hoorde. Ze is daarna snel naar boven gerend en heeft de schutter niet kunnen zien. "Ik heb de bibbers in mijn benen", vertelt ze.

De schutter, een jonge man, is op de vlucht geslagen. Hij draagt een zwarte jas, grijze trui en grijze muts. Wie de man ziet wordt verzocht niet zelf te handelen, maar direct 112 te bellen.

Handgranaat

Het slachtoffer was aanspreekbaar en is naar het ziekenhuis gebracht. Vandaag precies een maand geleden ontplofte voor de woning van het gezin aan de Oude IJselstraat een handgranaat.

Tip de redactie