Krokodil in kruipruimte jaagt bewoner de stuipen op het lijf

Bij de Amsterdamse meldkamer zijn ze door de jaren heen wel wat gewend wat betreft opmerkelijke telefoontjes. Maar de melding van een krokodil in een kruipruimte die gisteravond binnenkwam, is uniek.

"De bewoner belde ons en zei dat er een krokodil in zijn kruipruimte zou liggen. Het was onbekend of het dier nog in leven zou zijn," zegt een woordvoerder.

Agenten werden naar de woning op Zeeburg gestuurd en troffen onder het huis inderdaad een 90 centimeter lange krokodil aan. Het beest was al dood, het bleek te zijn opgezet.

[[articlelink:http://www.nu.nl/amsterdam/4222571/bewaking-drugsgeld-krokodillen-was-vriendendienst.html]]

Christiaan Visser van de Dierenambulance was degene die de kruipruimte in moest om poolshoogte te nemen bij de krokodil. "Dit kon niet anders dan dat het een grap was, zeiden we tegen elkaar", vertelt Chris. "Dus toen ben ik samen met de bewoner de lange, nauwe gang naar kruipruimte ingegaan en daar lag de krokodil."

"Hij was zo oud dat toen we hem optilden, de kop er af viel. De bewoner was wel geschrokken, ja. Die wilde spullen weghalen en zag toen die krokodil liggen." Chris mag ook gebeld worden als er een levende krokodil wordt aangetroffen, zegt hij lachend. "Ik wil er dan wel bij zijn, maar het liefst met een gespecialiseerde reptielenvanger."

Bekijk de video:

Tip de redactie