Het resultaat van een schietpartij in een appartement in de Cornelis Oudshoornstraat: één zwaargewonde en de 27-jarige Cartney Kronstadt kwam om het leven. Het is nog altijd volstrekt onduidelijk wat nou precies de aanleiding was van de chaotische schietpartij.

Het speelde zich allemaal af in de woning van de 59-jarige Peter L. Hij raakte zelf ernstig gewond die dag, dinsdag zei hij in de rechtbank zich niet te kunnen herinneren wat er gebeurd is.

De 44-jarige Peter van O. hield geen verwondingen over aan de schietpartij. Hij heeft al toegegeven uit noodweer te hebben geschoten op Kronstadt. Of hij ook de dodelijke schoten heeft gelost, is niet duidelijk. Dinsdag in de rechtbank hield hij zijn kaken stijf op elkaar. Hij wil niks zeggen.

De politie sprak na de schietpartij het vermoeden uit dat een uit de hand gelopen ruzie om drugs de vermoedelijke aanleiding van de schietpartij is geweest. Peter L. en Peter van O. worden beiden verdacht van het doodschieten van Kronstadt.

Maar volgens het OM keerden de twee verdachten zich ook tegen elkaar. Peter L. werd daarbij door één of meerdere kogels, mogelijk van Van O. geraakt. Hoewel Peter L. ook teruggeschoten heeft, misten zijn schoten doel, zegt het OM. De politie heeft na de schietpartij namelijk een kilo cocaïne gevonden en in beslag genomen.