Corporaties steken miljoenen in grote opknapbeurt 2.600 sociale huurwoningen

Zo'n 2.600 sociale huurwoningen verspreid over de stad krijgen een opknapbeurt. De vijf corporaties Stadgenoot, De Key, Ymere, Rochdale en Eigen Haard steken gezamenlijk 192 miljoen euro in de renovatie.

In Holendrecht gaat Stadgenoot de portieken van 1.045 woningen verbeteren om de leefbaarheid en het veiligheidsgevoel een boost te geven.  De Key renoveert en 'verduurzaamt' 384 woningen en kantoren op verschillende plekken in West. Kosten: 53, 5 miljoen. 

Ymere pakt de handschoen in de Van der Pekbuurt, daar worden voor in totaal 33 miljoen euro 170 sociale huurwoningen opgeknapt. In de wijk Jeruzalem in Oost krijgt de geluidsisolatie van 130 naoorlogse woningen voor 20 miljoen euro een opknapbeurt. 

In de Indische Buurt krijgen 369 woningen in acht verschillende complex een 'likje verf'. Eigen Haard investeert fors in de woningen: 61 miljoen euro. De woningen blijven na de renovatie beschikbaar voor sociale verhuur.

De Alliantie gaat 316 woningen in Nieuw-West voorzien van nieuwe badkamers, keukens, toiletten, gevels en zonnepanelen. Daarnaast worden 56 woningen, die waren gepland voor verkoop, behouden voor sociale huur.

Tip de redactie