Slachtoffers nog steeds bang na dubbele verkrachting

Twee verdachten van de dubbele verkrachting in het Amsterdamse stadsdeel Osdorp in 2014 stonden vrijdag voor de rechter.

Verdachten D'Angelo B. en Sadier G. waren slechts 18 en 19 toen zij tot hun daden zouden zijn gekomen.

De eerste verkrachting vond zondagochtend 20 april plaats, eerste Paasdag. Een toen 21-jarige vrouw werd er slachtoffer van.

De tweede verkrachting was op 3 augustus. Het 21-jarige slachtoffer werd door B. bij een bushalte vastgegrepen en naar een bankje en portiek bij de Sloterplas meegesleurd.

Video's

D'Angelo B., die zich 'Kalito' noemde, maakte foto's en video's tijdens de verkrachting. Bij de psychiater gaf B. later aan dat hij 'buiten zichzelf was'.

Op 3 augustus was de tweede verkrachting. D'Angelo B. en Sadier G. zaten met hun slachtoffer op een bankje. Volgens Sadier G. was het 'gezellig', ze rookten wat, dronken wat en gingen vervolgens de bosjes in.

G. zou op het bankje al een arm om het 32-jarige slachtoffer hebben geslagen. Sadier G. verklaarde eerder dat hij het zag als 'lekkere wilde seks in de vrije natuur'.

Video: Verdachten D'Angelo B. en Sadier G. voor rechter

Slachtoffer

Maar het slachtoffer heeft een heel ander verhaal. Ze werd meegesleurd met een hand voor haar mond. D'Angelo B. zegt hier weinig meer van te weten.

Ze zegt doodsbang te zijn geweest en duidelijk te hebben gezegd dat ze het niet wilde. Ze liep hierbij blauwe plekken en striemen op de rug op.

Rustig

"Ik denk ook dat het het enige verhaal is dat voor de verdachte nog overblijft, gezien alle bewijs dat er ligt. Het doet zeer."

"Op zich was het een tijdje rustig, omdat de strafzaak nog niet helemaal speelde. Maar dan wordt ze met het nieuws geconfronteerd en dat doet echt pijn", zegt Wendy van Egmond, de advocaat van een van de slachtoffers. Het slachtoffer zegt nog steeds bang te zijn en continu nog over haar schouder te kijken.

Over twee weken is de uitspraak.

Tip de redactie