Agressieve bedelaars in Buitenveldert intimideren voorbijgangers

Bedelaars die er agressieve praktijken op na houden. Bij winkelcentrum Rooswijk in de Amsterdamse wijk Buitenveldert zijn ze er meer dan klaar mee. "Ze intimideren de mensen."

Winkeliers hebben sinds twee maanden last van de bedelaars. "Ze vragen om een bijdrage. Dan hebben ze een papiertje waar van alles op geschreven staat, dat ze geen werk hebben, vrouw en kinderen thuis zitten. En als mensen weigeren om geld te geven worden ze gewoon heel erg boos. Agressief", zegt een winkelier van een groentewinkel.

"Ze zagen er netjes uit. Ik dacht dat het om iets onschuldigs ging. Maar het zijn gehaaide bedelaars, die in merkkleding rondlopen die de mensen op een agressieve manier intimideren. Dan willen ze geld. En dat in Buitenveldert"', zegt de eigenaar van een bloemenwinkel. 

Volgens de groenteman zijn de bedelaars nogal licht ontvlambaar. Ook als ze niet bedelen. "Als je naar ze kijkt worden ze kwaad omdat je ze aankijkt. Dan gaan ze bewegingen maken en komen agressief op je af gelopen. Ze maken de beweging alsof ze een pistooltje trekken. Heel vaag."

Tip de redactie