Oosterpark maakt zich opnieuw op voor festivals

Het Oosterpark ligt er nog altijd niet best bij na de 1 mei-viering van de FNV. En nieuwe evenementen staan alweer voor de deur, zoals de festivals van Keti Koti en Roots. Onbestaanbaar, volgens stichting Herstel Oosterpark. En dus maken ze zich, als het moet, op voor een nieuwe gang naar de rechter.

Maar eerst gaat donderdag het festival Amsterdam Kookt van start. Met dit foodfestival heeft de stichting dan alleen weer geen enkel probleem. Voornamelijk omdat de stands met eten, drinken en andere lekkernijen zich niet op het gras zullen begeven. 

"Geen enkel bezwaar", vertelt Ernst Sonnevelt van Herstel Oosterpark. "Wij hebben geen enkel bezwaar tegen geen enkel evenement, maar we staan wel een beetje perplex over het feit dat er eindelijk afspraken worden nagekomen. Hoewel we dat uiteindelijk eerst maar eens zullen moeten zien natuurlijk."

Amsterdam Kookt kan zich dus veilig wanen. Maar dat geldt niet voor het Roots Festival op 3 juli en het festival Keti Koti op 1 juli. Niet te verwarren overigens met de herdenking van het slavernijverleden, een dag ervoor.

Bezwaren

"Het enorme evenement op 1 juli laten we niet over onze kant gaan. Daar kan het park niet tegen", aldus Sonnevelt. En dus zijn de zienswijzen met bezwaren al ingediend. Mocht daar negatief op worden gereageerd dan aarzelt de stichting niet om, net als met het kort geding tegen de 1 mei-viering, naar de rechter te stappen.

Tip de redactie