Onvrede bij de automobilist in de Weteringbuurt. Daar verdwenen zomaar vier parkeervakken. Nou hoor ik u denken, maar vier parkeerplaatsen? Maar in de smalle straten is het iedere dag vechten om een plekkie.

In de Weteringbuurt vind je karakteristieke boetiekjes, smalle straten en kleine voortuinen. Een rustig stukje Amsterdam dus. Sommige bewoners zien het liever nóg rustiger worden en willen de auto weren uit de smalle straten. En met resultaat. Op vier parkeervakken staan nu Amsterdammertjes.

"Maar de buurt heeft een groot probleem met zoveel parkeerplaatsen die verdwenen zijn in zo'n klein gebied", zegt Gonny van Oudenhallen van Verkeersgroepen Amsterdam.

Bezwaarschriften

Van Oudenhallen woont in de buurt en ziet de onvrede. 'Binnen 24 uur zijn er al vijftig bezwaarschriften binnengekomen. Dat betekent dat het echt iets heel belangrijks is. Het lijkt miniscuul, het is ook een microprobleem, maar wij hebben macroproblemen er door."

Parkeerproblemen in Weteringbuurt
Parkeerproblemen in Weteringbuurt

Hansje van Kasbergen woont ook in de buurt en is van Verkeersgroepen Wetering. "Dat rondjes rijden hè. We willen toch met z'n allen weinig uitstootstoffen? Nou, dat gaat niet door. Dat heb je dan tien keer zoveel met één autootje. Dan denk ik: wie flikt dat? Wie halen deze streekjes uit dat wij, wel betalend, maar niet mee mogen doen", zegt Van Kasbergen.

Gonny gaat binnenkort met de gemeente om de tafel en kijken naar een mogelijke oplossing. Tot die tijd is het voor de automobilist in deze buurt moeilijk parkeren.