Adele tikt kunst op de kop in binnenstad

Wereldster Adele is niet alleen in de stad om op te treden. De Britse zangeres maakt dankbaar gebruik van haar bezoekje aan Amsterdam om kunst te kopen.

Dinsdag stond Adele plotsklaps in de galerie van Cornelis Veas in de Nieuwe Spiegelstraat. "Het was een hele leuke verrassing", vertelt Vaes. "Er kwam gewoon een hele aardige dame binnen, ik had helemaal niet in de gaten wie het was. Totdat ik haar hoorde. Een hele warme en sympathieke stem. Toen had ik het door."

Maar ook met een platencontract van meer dan honderd miljoen euro in je binnenzak word je bij Vaes heel normaal behandeld. "Ik heb 'r zo weinig mogelijk aangekeken en haar op d'r gemak gesteld. Ze kreeg een glaasje water van me, dat stelde ze zéér op prijs. Ze heeft uiteindelijk meerdere stukken gekocht, daar ben ik heel trots op!"

Wát Adele precies op de kop heeft getikt houdt Vaes geheim ('Ik móet discreet zijn!') Maar hij hoopt dat de zangeres nog een keertje terugkomt. "Ik zou willen hopen dat ik er een nieuwe vriendin bij heb. Daar kun je mee praten hoor!"

Tip de redactie