Zware straffen geëist tegen rondtrekkende overvallersbende

Tegen vijf jonge mannen en een vrouw die verdacht worden van een lange reeks overvallen zijn forse straffen geëist. De zes zouden tankstations en supermarkten in de regio hebben overvallen.

Dat gebeurde in Aalsmeer, Amstelveen, Uithoorn, Hoofddorp en Bennebroek.

Daarbij werd intensief samengewerkt door de zes. De verdachten komen uit Amsterdam, Amstelveen en Hoofddorp en zijn tussen de 20 en 23 jaar oud. De overvallen werden in wisselende samenstellingen gepleegd.

"De overvallen worden gekenmerkt door hun toenemende ernst en brutaliteit", zegt het Openbaar Ministerie. "Steeds nadat zij met succes een overval hadden gepleegd, hebben de verdachten op korte termijn besloten om een volgende overval te plegen. Soms zelfs nog op dezelfde dag", aldus het OM. "Geldgewin was de motivatie. Was er niet genoeg opbrengst, dan werd gezocht naar een volgend slachtoffer."

Celstraf

De zwaarste straf werd geëist tegen een 23-jarige Amsterdammer, de vermoedelijke leider van het stel. Hij moet wat het OM betreft negen jaar de cel in. Tegen twee twintigjarige mannen uit Hoofddorp en Amstelveen werd een celstraf van acht jaar geëist.

Een twintigjarige Hoofddorper hoorde zes jaar tegen zich geëist worden, de twintigjarige vrouw uit Amstelveen vier jaar. De zesde, een twintigjarige Amstelvener, komt er mogelijk met een taakstraf en een voorwaardelijke celstraf vanaf.

Tip de redactie