Een 26-jarige toeriste is begin dit jaar gewond geraakt in Amsterdam, nadat zij werd overvallen door een nog onbekende straatrover.

Op 2 januari loopt de toerist, die net aangekomen is in de stad, over de Ferdinand Bolstraat in Zuid. Ze wil graag iets zien van de omgeving en maakt daarom rond 23.40 uur een wandeling.

Op de hoek met de Albert Cuypstraat kijkt ze even op haar telefoon om de weg te bepalen. Plots wordt ze vanachter vastgegrepen door een man die haar telefoon wil pakken.

Ze verzet zich hevig, waarop de straatrover haar heen en weer schudt en tegen de grond gooit. De vrouw loopt hierbij een bloedneus en verwondingen aan de rechterzijde van haar lichaam op.

Stadhouderskade

De rover rent vervolgens richting de Stadhouderskade, waar hij in een taxi stapt. Op die straat maar ook vanuit een avondwinkel in de Rivierenbuurt wordt de straatrover gefilmd.

Het gaat om een man met een lengte van tussen de 1.80 en 1.85 meter.

Hij heeft een licht getinte huidskleur en een ingevallen gezicht en droeg een lichtgrijze sweater met capuchon en een donkere broek. Mensen die de man gezien hebben, wordt gevraagd om contact op te nemen met de politie.