Na de dodelijke schietpartij op de Klipperweg van afgelopen vrijdag, is er maandagochtend opnieuw geschoten in Diemen. Op de Visseringweg op het bedrijventerrein Verrijn Stuart, werden meerdere kogels afgevuurd.

Die schoten zouden volgen een getuige gelost zijn nadat een feest in een loods was afgelopen en mensen naar huis gingen.

Twee mannen en een vrouw zouden in een auto gestapt zijn, waarna één van de mannen begon te schieten. Volgens diezelfde getuige zou er vijftien keer gevuurd zijn. De politie meldt dat er niemand gewond geraakt is.

De auto is vervolgens weggevlucht richting Zuidoost. Agenten zagen de wagen op de Daalwijkerdreef rijden en hebben hem aan de kant gezet.

Getrokken wapen

De inzittenden werden daarna met getrokken wapen uit de auto gepraat. Alle drie de verdachten zijn opgepakt en afgevoerd.

Wat precies de aanleiding voor het schietincident geweest is, is niet duidelijk. De politie heeft de zaak in onderzoek. Het is al de derde schietpartij binnen drie dagen tijd.

Vrijdagavond werd de 38-jarige crimineel Vincent Jalink in Diemen geliquideerd en na een ruzie op het Singel werd zaterdag in de lucht geschoten.