Station Muiderpoort is bijna het slechtst gewaardeerde station van het land, zo blijkt uit een enquête van reizigersorganisatie Rover.

Het station staat op de tweede plek van 'onaangename stations', alleen station Rijswijk werd nog slechter beoordeeld.

Volgens een van de treinreizigers is het een "tochtgat, waar altijd weinig mensen zijn". Het is er "vuil" en er is "weinig zitgelegenheid". "Je komt uit in een tunnel waar mensen rondhangen. Veel eng volk, in de winter en 's avonds op de perrons unheimisch gevoel.'

Een ander spreekt over een "stil en verlaten" station. De reiziger vindt dat de perrons "zeer tochtig" zijn en stoort zich aan de vele "verscholen plekken" en de "onduidelijke inrichting". "Als ik daar uit kom, snap ik nooit waar ik ben." Volgens de gebruikers zou er meer toezicht moeten worden georganiseerd, een winkeltje worden gebouwd en zouden de perrons meer open gemaakt moeten worden, zodat er meer licht is.

Piano

Het Centraal Station staat op de elfde plek van de meest onaangename stations, maar werd in de categorie "grote stations" weer relatief goed beoordeeld.

"Het station zie je nog steeds mooier en beter worden bij elke nieuwe fase in de werkzaamheden; prettige sfeer in de centrale hal door de piano waarop bijna altijd iemand aan het spelen is en meestal niet slecht", stelt een reiziger.

Het hele rapport is hier te lezen.