Zaterdagavond liep een ruzie op straat in Amsterdam behoorlijk uit de hand toen een man in zijn arm werd gestoken en iemand vervolgens begon te schieten. 

M. woont in de buurt en zag alles van een afstandje gebeuren. "Kinderen werden meegesleurd en glazen vlogen door de lucht."

M. woont tegenover de Torensluis waar het voorval plaatsvond. "Mijn zusje wilde net weg, we namen afscheid. Toen hoorden we ineens knallen." Ze had toen nog geen idee dat er geschoten werd. "Ik kon het geluid niet zo goed plaatsen. Het leek op vuurwerk. Er was toen drie keer geschoten. Toen werd er nog vaker geschoten."

Op dat moment werd duidelijk dat het om schoten ging en dat het mis was. "We zagen massa's mensen de Torensteeg in rennen. Kinderen werden echt meegesleurd en glazen vlogen door de lucht. Iedereen was totaal in paniek. Toen keken we wat rond en zagen we een man staan", vertelt M. 

Trots

De man was waarschijnlijk de man die had geschoten. "Hij stond in een soort trotse houding op de brug terwijl iedereen was weggerend en mensen onder de bankjes lagen. Hij stond daar naast. Er lagen kogelhulzen op de grond. Hij en wat anderen liepen relaxed weg. Het leek wel een film. Het waren echt type straatjochies, apart volk."

Volgens M. ging alles in een flits. Een paar seconden nadat de mensen van de terrassen en vanaf het Singel de steeg in waren gerend, liepen enkelen ook weer terug om te gaan kijken wat er aan de hand was.

De ruzie die aan het schieten vooraf ging, zou volgens M. en andere getuigen om geld zijn gegaan. Geen van de verdachten is nog aangetroffen en er is nog niemand aangehouden.