De man die vrijdagochtend werd neergeschoten aan de Klipperweg in Diemen is in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen.

Volgens de politie is het slachtoffer de 38-jarige crimineel Vincent Jalink.

Jalink werd vrijdag rond 22.00 uur onder vuur genomen op de Klipperweg terwijl hij met zijn zoontje in een auto zat. Op straat zakte hij in elkaar. Het slachtoffer is gereanimeerd en zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij aan zijn verwondingen overleden.

Sommige getuigen hebben na de schietpartij een man in donkere kleding zien wegrennen in de richting van het tankstation aan de Diemerpolderweg. Even verderop zou hij achterop een donkere scooter met blauwe kentekenplaten zijn gestapt. Andere getuigen doen melding dat een donkere auto is weggereden.

Lees ook: 'Het was geen kalashnikov, die heb ik een paar maanden geleden gehoord'

Jalink zou kort geleden nog veroordeeld zijn voor het witwassen van crimineel geld. Ook was hij verdachte in zaken van plofkraken en drugsbezit, maar deze liepen nog. In totaal zou hij 10 tot 15 jaar van zijn leven in de gevangenis hebben doorgebracht.

Zijn laatste veroordeling was vanwege witwassen. Naast zijn criminele activiteiten organiseerde Jalink ook feesten in zowel Zuidoost als de binnenstad. De politie haalde Jalink meermaals van straat in het kader van de 'patseraanpak'. In de ogen van de politie had hij geld zonder daar een legale inkomstenbron voor te hebben.

Lees ook: Man zwaargewond na schietpartij in Diemen

Tegenover Het Parool noemde Jalink de beschuldigingen eerder nog 'lariekoek'. Advocaat Gerald Roethof zegt de dood van zijn cliënt afschuwelijk te vinden: "Ik kan niet zeggen dat hij behoorde tot de jongens die over en weer in schietpartijen zijn verwikkeld. Hij was een intelligente, goed opgevoede man."