De verdachte auto die afgelopen woensdag met draaiende motor bij de Bunker in Osdorp in beslag werd genomen, blijkt te zijn gestolen. Dat laat de politie weten aan AT5.

In de zwaarbeveiligde rechtbank was woensdag een zitting in de geruchtmakende Staatsliedenbuurt-zaak. De vermoedelijke schutters van de dubbele liquidatie, Adil A. en Anouar B., stonden oog in oog met het vermoedelijke doelwit, Benaouf A.

's Middags werd vlakbij de Bunker een Porsche met draaiende motor aangetroffen. De politie vond dat om begrijpelijke redenen verdacht, en zette direct de omgeving van de rechtbank ruim af. Er werd in de auto niets aangetroffen wat in relatie stond met de rechtszaak, maar de politie nam de wagen wel in beslag.

Uit onderzoek blijkt nu dat de Porsche is gestolen, maar waarom de auto daar met draaiende motor zo vlakbij de Bunker geparkeerd stond is niet onduidelijk. Er lijkt geen relatie met de zaak in de Bunker te zijn; het wijkteam onderzoekt de zaak verder. 

Lees ook: Politie zet omgeving Bunker ruim af na vondst auto met draaiende motor

De spanning was eerder die ochtend om te snijden in de rechtbank. In de cel vertelde Benaouf eind april aan de recherche dat als hij vandaag zou getuigen, zijn familie dan gevaar zou lopen. Deze bedreigingen zouden zijn geuit door de familie van Anouar B. Benaouf A. stelde, dat als zijn familie iets zou overkomen, hij wraak zal nemen op een wijze waar de recente onthoofding bij verbleekt. En ook in de rechtbank gingen woensdag de verwensingen over en weer.