De moeder van de broers die in de Wilhelmus Leemanstraat voor extreme overlast zorgen, moet binnenkort verhuizen. Dat laat stadsdeelvoorzitter Baâdoud van Nieuw-West weten aan AT5. 

De mannen zorgen al geruime tijd voor flinke problemen. Zo worden er banden lek geprikt, zijn er scheld- en vechtpartijen en is er zelfs een poging gedaan om een buurman neer te steken.

De broers wonen niet in de straat, maar komen vaak op bezoek bij hun moeder. Sommige buren zeiden gisteren tegen AT5 dat ze erg bang zijn en zelfs willen vertrekken.

Lees ook: Extreme overlast broers: 'Kinderen durven niet meer naar buiten'

Achmed Baâdoud,  stadsdeelvoorzitter van Nieuw-West, laat weten op de hoogte te zijn van de situatie. "Haar zoons, waarvan er één al een straatverbod heeft en de andere de verdachte is van de bedreiging van de bovenbuurvrouw, zijn zwakbegaafd. De GGZ zal samen met de politie, justitie en het stadsdeel onderzoek doen naar de algehele situatie. Na deze onderzoeken hebben wij meer helderheid en zal ik als stadsdeelvoorzitter het gesprek aangaan met de omwonenden en hen informeren over de verdere gang van zaken."

Verhuizen

Volgens het stadsdeel woont de moeder alleen in een zeskamerflat, maar zal ze moeten verhuizen: "Haar nieuwe huurcontract zal worden aangevuld dat in geval van overlast, er snel ingegrepen kan worden door de instanties", aldus Baâdoud. 

Incidenten

De politie bevestigt dat er vaker incidenten zijn geweest op het adres. "Er is wat ons betreft sprake van een langlopend conflict. Er zijn meerdere buren die wel eens in de clinch hebben gelegen met een van deze twee partijen. En uiteraard heeft dat onze meer dan buitengewone aandacht", zegt politiewoordvoerder Nabil Ou-Aissa. Bij een eerder incident waarin deze familie betrokken zou zijn werd door de politie in de lucht geschoten om de zaak te kalmeren.