Burgemeester Eberhard Van der Laan kreeg donderdag bezoek van regisseur Metje Blaak en deed in het kader van haar soap álles wat er van hem gevraagd werd.

"Ik had gewild dat mijn ouders deze stap op het acteurspad hadden kunnen zien", zegt de burgemeester. "Wie kan er nee zeggen tegen Metje Blaak", verklaart hij zijn deelname. 

"Ik vind het wel heel erg leuk om te doen. En ik merk wel dat ik even over een hobbeltje heen moet, want je moet dingen zeggen waar je het eigenlijk niet mee eens bent. Dus dat maakt het wel leuk", zegt Van der Laan.

Blaak is fotograaf, regisseur, schrijfster en natuurlijk voormalig prostituee. Ze bracht vanmiddag een bezoek aan het stadhuis om haar nieuwe soap op te nemen. 

Video: Van der Laan acteert bij filmopnames Stopera

Van der Laan acteur in soapserie van Metje Blaak
Van der Laan acteur in soapserie van Metje Blaak

Aanwijzingen

Blaak geeft continu aanwijzingen aan de acteurs en ook Van der Laan. "Soms willen ze uit de band springen. Maar dat laat ik dus niet toe."

En deze aflevering belooft wat, volgens Blaak: "Dit is de twaalfde aflevering en dit wordt echt knallen. Vooral met de burgemeester er in. Helemaal te gek, echt waar."