Bandenprikken, scheld- en vechtpartijen en zelfs een poging om een buurman neer te steken. Een man in de Wilhelmus Leemansstraat in Amsterdam Nieuw-West zorgde ook donderdag weer voor extreme overlast.

Buren zijn bang dat er binnenkort nog ergere dingen zullen gebeuren.

De man, een Algerijnse Amsterdammer van 41 jaar oud, komt vaak op bezoek bij zijn moeder, die in de straat woont.

Donderdagochtend probeerde hij zwaar beschonken de vader van zijn bovenbuurvrouw neer te steken. Hij vond dat de bovenbuurman lawaai maakte.

Worsteling

"Hij heeft me aangevallen en er heeft een worsteling plaatsgevonden. Hij wilde een mes pakken om mij te steken. Ik heb hem naar buiten geduwd, als het ware het huis uit geduwd", zegt het slachtoffer.

Bekijk de verklaring van het slachtoffer:

Man vertelt over worsteling met agressieve man in Nieuw-West
Man vertelt over worsteling met agressieve man in Nieuw-West

Bang

Andere buren zeggen dat ze erg bang zijn en zelfs willen vertrekken. De broer van de agressieve man heeft al een straatverbod gekregen.

Banden van auto's in de straat zijn lek geprikt. Woningcorporatie de Key bevestigt dat twee huurders zelfs de sleutel van een garage verderop hebben gekregen, zodat ze niet meer in hun eigen straat hoeven te parkeren.

Politie

De politie bevestigt dat er vaker incidenten zijn geweest op het adres. 'Er is wat ons betreft sprake van een langlopend conflict."

"Er zijn meerdere buren die wel eens in de clinch hebben gelegen met een van deze twee partijen. En uiteraard heeft dat onze meer dan buitengewone aandacht", zegt politiewoordvoerder Nabil Ou-Aissa.

Kinderen

"In dit pand kunnen de mensen niet rustig slapen. Ze zijn altijd bang, kinderen durven niet meer buiten te spelen. Ze zijn bang dat die mensen hier op straat rond zullen lopen en de kinderen iets aan doen", zegt de aangevallen buurtbewoner. 

De man zit nu vast. De Key zegt in gesprek te zijn met de moeder van de verdachte om haar een andere woning aan te bieden.