Onder een deel van de Ajax-fans mag dan scepsis bestaan over de aanstelling van trainer Peter Bosz, aanvoerder Davy Klaassen ziet de komst van de oud-Feyenoorder wel zitten.

In gesprek met De Telegraaf stelt Klaassen vooral blij te zijn dat er duidelijkheid is na het vertrek van Frank de Boer. "We kunnen met zijn allen volle kracht vooruit", aldus Klaassen.

Het gevoel van de Ajax-fans over Bosz snapt Klaassen wel, maar hij toont begrip te hebben voor de keuze van de directie. 

"Mijn broer is een grote Feyenoord-fan, dus ik ken de gevoeligheden. De achtergrond van Bosz is misschien in het begin voor een paar fans van Ajax lastig."

"Maar als de trainer goed presteert, stappen ze daar wel overheen. Hij heeft laten zien aanvallend, dominant en attractief voetbal te spelen. Zijn idee is om het publiek te vermaken. Hij is dus een trainer die bij Ajax past. Jordi Cruijff heeft hem ook niet voor niets naar Maccabi Tel Aviv gehaald. De visie van Bosz komt overeen met die van Cruijff, dus dat zit wel goed."

Napoli

Klaassen moet zich over een ruime maand weer melden bij Ajax. Geruchten over een mogelijke tussentijdse overstap naar het Italiaanse Napoli drukt de aanvoerder in het vraaggesprek met de krant nog maar eens de kop in. 

"Napoli is onzin. Ik blijf gewoon. Tenzij er een niet te weigeren club langskomt of ik hier ruzie zou krijgen. Maar daar is geen sprake van hoor."