De politie heeft de omgeving rondom de Bunker in Amsterdam Osdorp ruim afgezet na de vondst van een auto met draaiende motor die daar voor de deur stond geparkeerd.

"Dat vonden wij verdacht", laat een woordvoerder van de politie weten. Er is volgens de politie niets gevonden in relatie met de rechtszaak. De auto is in beslag genomen. Uit voorzorg blijft de afzetting van kracht totdat de verdachten de Bunker hebben verlaten.

In de zwaarbeveiligde rechtbank stonden de vermoedelijke schutters, Adil A. en Anouar B., vandaag oog in oog met het vermoedelijke doelwit van de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt: Benaouf A.

De twee kampen gingen elkaar 's ochtends al verbaal te lijf. Zo maakten Anouar B. en Benaouf A. elkaar over en weer uit voor 'pannenkoek.'

Bedreigingen

De spanning is het gevolg van vermeende bedreigingen. In zijn cel vertelde Benaouf eind april aan de recherche dat als hij vandaag zou getuigen, dan zou zijn familie gevaar lopen.

Deze bedreigingen zouden zijn geuit door de familie van Anouar B. Benaouf A. stelde, dat als zijn familie iets zou overkomen, hij wraak zal nemen op een wijze waar de recente onthoofding bij verbleekt. Hij zal dan de complete familie van B. laten 'uitroeien'.

Politie zet omgeving Bunker ruim af na vondst auto met draaiende motor
Politie zet omgeving Bunker ruim af na vondst auto met draaiende motor