De wil om terug te keren bij Ajax is er wel bij Klaas-Jan Huntelaar, maar het is niet zo dat de spits naast de telefoon zit te wachten. "Die indruk wil ik zeker niet wekken, dat ik per se weg wil."

In gesprek met Voetbal International zegt de international dat geld geen rol speelt bij het bepalen van zijn toekomst. "Als ik voor Ajax zou kiezen, dan accepteer ik ook dat het wat minder is. Dan is geld minder belangrijk."

"Interesse nooit concreet geworden"

Vooralsnog is een overgang nog niet aan de orde. "Ik sta nog onder contract bij Schalke. Er is in de komende transferperiode geen speciale Ajax-clausule. Maar het is ook niet zo dat ik op Ajax zit te wachten. Ik zit nu bij een geweldige club, dat wil ik benadrukken. Ik ben er daarom voor mezelf nog niet uit."

Maar de interesse vanuit Amsterdam is er wel, weet ook Huntelaar. "Marc Overmars en Edwin van der Sar vroegen in januari wat mijn toekomstplannen waren. Met Arek Milik hebben ze een goede spits. Ze hebben mij wel vaker gepolst, via Arnold, over een langere periode gezien." 

"Frank de Boer heeft er in januari ook wat over gezegd", vervolgt de spits. "Concreet is het niet geworden."