In de rechtbank in Amsterdam Osdorp staat vandaag een ontmoeting onder hoogspanning op het programma.

Benaouf A., doelwit van de schutters bij de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt, zal in het openbaar getuigen. Hij staat vandaag dus oog in oog met Adil A. en Anouar B.

Voor de laatste had 'Ben' eerder deze week nog een opvallende boodschap. Deze week dient het hoger beroep in de zaak, Adil A. en Anouar B. zijn tot levenslang veroordeeld en vechten hun straf aan. Het Openbaar Ministerie laat Benaouf A. deze week getuigen en dat zou hem op dreigementen komen te staan uit de hoek van Anouar B.

Lees ook: 'Dader Staatsliedenbuurt leek heel magazijn leeg te vuren'

In zijn cel vertelde Benaouf eind april aan de recherche dat als hij vandaag zou getuigen, dan zou zijn familie gevaar lopen. Benaouf A. zegt, dat als zijn familie iets zou overkomen, hij wraak zal nemen op een wijze waar de recente onthoofding bij verbleekt. Hij zal dan de complete familie van B. laten 'uitroeien'.

Treiteren

Benaouf A. ligt ook in de clinch met justitie. Hij verblijft op dit moment in een streng regime in de gevangenis. A. wil in een minder streng regime, omdat hij nu zijn familie niet zou kunnen beveiligen. Hij stelt dat het Openbaar Ministerie hem treitert. 

Benaouf A. zou hebben gedreigd woensdag een getuigenverklaring af te leggen die tot de vrijspraak van de twee eerder tot levenslang veroordeelde Staatsliedebuurt-verdachten zal leiden. 

Lees ook: Benaouf A. krijgt in hoger beroep 12 jaar cel voor liquidatie
​Lees ook: OM eist levenslang voor dubbele liquidatie Staatsliedenbuurt​