Aan de Kastelenstraat in Buitenveldert in Amsterdam is maandagavond een vrouw neergestoken door een verwarde man. Volgens getuigen werd het slachtoffer in haar arm gestoken.

Het incident gebeurde in een koosjer grand café. Wat er aan de steekpartij vooraf ging is niet bekend. De man is gearresteerd. Of de dader en het slachtoffer elkaar kennen, kon de politie nog niet zeggen.

Volgens getuigen zou de man voor het steekincident een mes hebben gekocht bij een supermarkt in de buurt. Vervolgens zou de man bij de horecazaak naar binnen zijn gegaan en op de vrouw zijn afgelopen die aan een tafeltje zat te eten. Hij stak haar vervolgens in een arm.

Personeel van het café zou het mes vervolgens hebben afgepakt waarna de verdachte kon worden gearresteerd.

De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht en volgens een woordvoerder van de politie wordt ze aan haar verwondingen behandeld.

Bekijk video:

Antisemitisme

De politie heeft geen enkele aanwijzing dat er bij de steekpartij in een koosjer grand café in Buitenveldert sprake was van antisemitisme.

Binnen de Joodse gemeenschap ontstond onrust omdat werd vermoed dat de vrouw is neergestoken omdat ze Joods zou zijn. Ook buitenlandse nieuwssites besteedden aandacht aan de steekpartij.