Ondernemers aan het Sarphatipark zijn woedend. De straat is door werkzaamheden al drie weken opengebroken, juist nu het terrassenseizoen is geopend.

Restaurant Boca's, Café Krull en Zonnestudio Tango. Het is een kleine greep uit de ondernemers aan de rand van het Sarphatipark die verbolgen zijn over de werkzaamheden daar.

"Dit is niet normaal", zegt Ton Kortlevers van Zonnestudio Tango. "Iedereen moet hier langs. Er is maar een weg. Fietsers, brommers, alles gaat hier langs onze winkels."

In 2015 stuurde de gemeente een brief waarin ze aankondigde in maart van dit jaar werkzaamheden uit te voeren in de straat.  Maar eind maart kregen de ondernemers te horen dat de werkzaamheden pas veel later zouden starten. Niet maart, maar mei. Dat lijkt misschien niet zo erg, maar dat valt nu juist in het seizoen waarin horecaondernemers moeten pieken.

Stof

"Normaal gesproken zitten alle terrassen vol. En ook 's ochtends en men zit lekker buiten. Maar hier door de overlast en het stof dat opwaait en de geur gaan de mensen hier niet zitten", zegt Daniëlle Kuling van Café Krul. Kortlevers: "Ik denk dat de omzet met 50 procent gekelderd is deze maand."

De werkzaamheden gaan nog minimaal vier weken duren. Een poging van de ondernemers om strandstoeltjes in het zand van de opgebroken straat neer te zetten werd door de gemeente gedwarsboomd, omdat dat niet binnen de terrasvergunning zou vallen.