Scheepvaartmuseum voldoet niet aan eisen subsidieaanvraag 1,8 miljoen

Het Scheepvaartmuseum maakt voorlopig geen aanspraak op de 1,8 miljoen euro subsidie die het heeft aangevraagd bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. 

Het museum krijgt die alleen als het aan aanvullende voorwaarden voldoet. Dat blijkt uit het advies die de Raad voor Cultuur heeft gepubliceerd.

Het Scheepvaartmuseum krijgt de bijdrage van 1,8 miljoen euro alleen als het duidelijk maakt hoe het de educatieve functie invult en hoe het nieuwe doelgroepen wil gaan aanboren.

Ook moet het museum inzicht geven in de geldstromen tussen het museum en de verwante stichting Het Scheepvaartmuseum Enterprise (HSME), die commerciële activiteiten ontplooit zoals de verhuur van het pand voor evenementen.

Vervolgstappen

Een woordvoerder van het Scheepvaartmuseum laat in een reactie weten kennis te hebben genomen van het advies. "We gaan dat advies bestuderen en nemen vervolgstappen. Meer wil ik er niet over kwijt."

Het museum heeft de rest van het jaar de tijd om de plannen te verduidelijken of aan te passen. De nieuwe subsidieperiode gaat in 2017 in en duurt tot en met 2020. 

Tip de redactie