Troep in Van Mourik Broekmanstraat dagenlang niet opgehaald

Het lijkt op een terugkerend fenomeen: huisafval dat na de feestdagen niet wordt opgehaald. Ditmaal is het raak in de Van Mourik Broekmanstraat in Amsterdam Nieuw-West.

Tijdens feestdagen zijn er afwijkende ophaalmomenten maar niet iedereen weet dat, of kiest er voor het te negeren. Buurtbewoner Klaas Hoek is er helemaal klaar mee: "Ik weet niet wat er op het menu van kraaien staat, maar ze zoeken natuurlijk iets wat ze lekker vinden".

Sinds zaterdagnacht ligt er op de Van Mourik Broekmanstraat ook een berg. "Ik denk dat het in de nacht wordt neergelegd, als niemand het ziet', zegt Klaas Hoek. "Ik werd op eerste Pinksterdag gebeld door de milieupolitie. Ze zeiden dat ze gekeken hadden en het die dag nog zouden verwijderen. Dat hebben ze niet gedaan."

Zelf kan Hoek de rommel niet opruimen: "Ik ben slecht te been. Ik heb vorige week ook mijn keuken gesloopt en dat allemaal afgevoerd. Ik ga niet andermans spullen opruimen."

Kort nadat AT5 de Van Mourik Broekmanstraat verliet kwamen er twee wagens van de gemeente om het vuil alsnog op te halen.

Tip de redactie