93-jarige Jaunzems blijft niet binnen zitten na beroving in Noord

Bang is ze nog wel maar ze vertikt het om alleen binnen te zitten. De 93-jarige Lil Jaunzems werd vorige week bij een beroving in Amsterdam-Noord op straat van haar scootmobiel getrokken en viel om. "Daar lag ik, op m'n rug met mijn scootmobiel op mijn buik."

Het gebeurde vorige week vrijdag allemaal op klaarlichte dag. Twee mannen op een scooter benaderden Jaunzems bij het Baanakkersplein en vroegen haar de weg. "Ik zei: 'Ja dat is daar en daar'. En toen sprong er een van zijn scooter af en die grijpt de ketting van mijn nek waardoor ik viel. Ik kon niet opstaan."

De blauwe plekken van haar val zijn nog steeds zichtbaar, net als de angst. "Gisteren was ik bijvoorbeeld wel nerveus toen ik op de scootmobiel op pad ging. Maar ik blijf rijden. Ik ga alleen niet meer door parkjes, hoor. Dat durf ik echt niet meer. Mijn zoon zegt dat ik mijn kettingen af moet doen, maar je gaat ze toch niet steeds om en af doen. Dat doe je toch niet?"

De daders zijn licht getinte mannen tussen de 18 en 25 jaar oud. Ze zijn op een snorscooter richting het Buikslotermeerplein gevlucht.

Bekijk video:

Lees ook: 93-jarige vrouw van scootmobiel gegooid bij straatroof in Noord

Tip de redactie