Topcrimineel Mink K. vierde drie jaar feest in gevangenis Libanon

Het grootste deel van zijn gevangenisstraf in Libanon heeft Mink K. in relatieve luxe uitgezeten. Dat blijkt uit beelden met de Amsterdamse topcrimineel van NCRV die Crimesite in handen heeft gekregen.

Op de beelden vertelt K. aan een medewerker van de Nederlandse ambassade over de omstandigheden in de Roumieh-gevangenis. Daar zat hij een gevangenisstraf van 4,5 jaar uit voor cocaïnesmokkel.

K. had in Libanon - naar eigen zeggen - beschikking over een koelkast, televisie, spelcomputer en diverse dvd's. "Het was drie jaar feest", zegt hij tegen de ambassademedewerker. 

Na die drie jaar vielen de autoriteiten met veel machtsvertoon de gevangenis binnen. "Ik werd wakker van het lawaai en het gebouw stond gewoon te trillen. Ik dacht dat er zeker 20 à 30 doden waren gevallen, maar het viel erg mee. Ze hebben alleen geschoten en granaten gegooid voor het schrikeffect."

Bekijk beelden:

Camping

Wel verloor K. al zijn luxe attributen. "Ze hebben alles afgepakt: onze koelkast, televisie, PlayStation en dvd's. Ze hebben toen langzaam het gebouw terug ingenomen."

Daarna was het snel over met de pret. In zijn cel die hij voorheen deelde met vijf medegedetineerden, sliepen plotseling elf mannen. "Het was een soort van camping geworden, waar iedereen op de grond sliep."

K. is sinds januari op vrije voeten.

Tip de redactie