'Kopie New Yorkse wolkenkrabber komt naar Amsterdam'

Een van de meest iconische wolkenkrabbers ter wereld komt naar Amsterdam. De hoofdstad krijgt een kopie van het New Yorkse Flatiron Building.

Op het dak komt een zwembad dat exclusief bedoeld is voor de bewoner van het 3 miljoen euro kostende penthouse van vierhonderd vierkante meter. Uniek in Nederland, aldus Leslie de Ruiter van Christie's International Real Estate in De Telegraaf.

"Natuurlijk zijn er wel hotels met een zwembad op het dak, zoals het nieuwe W Hotel in Amsterdam. Maar een buitenzwembad op het dak, exclusief voor de bewoner van de bovenste verdieping, dat is nog nooit vertoond in Nederland", zegt hij.

De woontoren krijgt de naam State en wordt gebouwd in het nieuwe Amstelkwartier. De Ruiter geeft toe dat architecten Joris Deur en Adam Smit zich duidelijk hebben laten inspireren door het Flatiron in New York.

Zwemdiploma

De onderste tien verdiepingen gaan bestaan uit driehonderd huurappartementen. Op de tiende tot de achttiende etage komen 43 koopappartementen. Ook krijgen die een aparte entree om de exclusiviteit te benadrukken.

Geïnteresseerden moeten rekenen op een prijskaartje van tussen de 400.000 tot drie miljoen euro. "Het zou leuk zijn als een ras-Amsterdammer met zwemdiploma het 'superpenthouse' koopt", aldus De Ruiter.

Tip de redactie