Hudson's Bay 'niet zo luxe als Bijenkorf, maar wel premium'

De directie van de Canadese bedrijf Hudson's Bay gaf vandaag uitleg over de plannen voor het warenhuis aan het Rokin. Het moet het vlaggenschip van de keten worden.

De winkel komt in het pand waar het warenhuis Haussmann nog niet zo heel lang geleden nog grote plannen had.

Maar die trokken zich terug en met ook nog het faillissement van V&D erbij, was de weg vrij voor een nieuw concept, zo moeten ze in Canada gedacht hebben. Toch is het nog niet niet helemaal duidelijk hoe het warenhuis er uit gaat zien. 

Lees ook: Canadese warenhuisketen Hudson's Bay nestelt zich op het Rokin

"Ik kan nu nog niet over merken praten, omdat we daar nu nog mee in onderhandeling zijn", zegt topman Edo Beukema. "Het zal zeker niet de luxe zijn die de Bijenkorf heeft. Bijenkorf heeft ervoor gekozen om met Louis Vuitton, Gucci, Prada, Hermès aan de slag te gaan. Wij gaan niet in dat luxe segment zitten. Wij gaan in het premium segment zitten, dat is een tik daaronder."

Kalverstraat

En hoewel er bij het Rokin nog een en ander moet gebeuren, dromen de topmannen al verder over nieuwe locaties in de stad. Beukema: "Wij kijken naar alle locaties. De Kalverstraat is een hele mooie straat, de Leidsestraat is een hele mooie straat, de Nieuwendijk heeft kansen. Amsterdam is wat dat aangaat een hele mooie straat, waar meerdere mogelijkheden zijn."

Maar gaat de buurt de locatie van het vlaggenschip aan het Rokin wel waarderen? Ze waren niet heel gelukkig met de komst van warenhuis Haussmann. "Ik kijk er naar uit om goed contact op te bouwen met de buurt", zegt Beukema. "Ik vind Amsterdam ook ontzettend leuk. Ik ben een halve Amsterdammer. En dat maakt het voor mij ook een beetje een passion project."

Tip de redactie