Jordi Cruijff volgt vader op als wekelijks columnist

Ruim veertig jaar lang sloegen vele voetballiefhebbers op maandagochtend De Telegraaf open om meteen naar de column van Johan Cruijff te bladeren. De column blijft na het overlijden van Cruijff binnen de familie, zoon Jordi neemt hem over.

"Ik weet heel goed dat ik mijn vader niet ben en niet kan tippen aan zijn wijsheid', schrijft Jordi vanochtend in de krant.

"Ik ben ook anders dan hij is. We zijn verschillend, bovendien kennen veel mensen in Nederland mij niet. Dus waarom doe ik dit? Omdat ik zijn zoon ben. In deze column, waar hij jarenlang zijn visie uitdroeg, zal ik ook zijn zoon zijn."

"Ik wil iedereen nog bedanken voor de ongelooflijke steun die we na het overlijden van mijn vader hebben gekregen. Steunbetuigingen waarin enorm veel respect en liefde."

Verstappen

Jordi Cruijff refereert nog aan de ontmoeting die zijn vader had met coureur Max Verstappen. Dat gebeurde enkele weken voor zijn dood op het circuit waar Verstappen zijn eerste wedstrijd won. 'Mijn vader raakte dagenlang niet uitgepraat over Max en zijn vader Jos. Als mijn vader van boven mee heeft gekeken, dan weet ik zeker dat hij nu trots op Max zou zijn. Enorm trots.'

Lees ook: Jordi Cruijff neemt condoleanceregister aan

Tip de redactie