Buurt wil snel maatregelen na dodelijk ongeval Van Woustraat

De grondige herinrichting die op stapel staat voor de Van Woustraat moet zo snel mogelijk worden uitgevoerd. Dat vinden bewoners nadat er twee weken geleden wederom een ernstig ongeluk gebeurde in hun verkeersgevaarlijke straat.

De herinrichting staat gepland voor 2018, maar volgens buurtbewoners duurt dat nog veel te lang.

Vooral nu er nog te vaak ongelukken in de straat plaatsvinden, zoals het ongeval waarbij twee weken geleden een voetganger overleed. "Dat betekent dat we nog een hele tijd in een heel onveilige straat moeten wonen", reageert buurtbewoner Bas Groot. "Dat duurt te lang. Wekelijks moet de ambulance hier uitrukken."

De bewoners pleiten er voor dat er in de tussentijd al tijdelijke maatregelen komen. In een brief doen ze een aantal suggesties. "We hebben voorgesteld om extra zebrapaden aan te leggen, hierachter bij de Albert Heijn is geen zebrapad", aldus Groot. "Als je kijkt hoe ontzettend veel mensen daar oversteken, dan zou het niet meer dan logisch zijn om nog een of twee voetgangersoversteekgebieden te maken", vult bewoner Ferdau Delea aan.

Drempels

Ook willen de bewoners dat er drempels worden aangelegd en dat het verkeer vanaf de A2 dat richting de Bijenkorf rijdt wordt ingedamd. Er is inmiddels ook een 30 kilometerzone in de straat, maar die wordt niet gehandhaafd. "Dat blijkt niet te kunnen, omdat die zone een begin en einde moet hebben. Dat moet worden aangegeven met een drempel en dat kan niet in verband met de tram", aldus Delea.

De bewoners zijn niet de enigen die liever niet nog een paar jaar wachten, hun petitie 'Veiliger van Wou voor fietsers en in het algemeen' is inmiddels door zo'n 1500 personen ondertekend. Het stadsdeel laat weten dat er na het ongeluk een schouw is gedaan om de toedracht te onderzoeken. Afhankelijk van de uitkomst volgen mogelijk aanbevelingen om de verkeerssituatie te verbeteren.

Tip de redactie