Veel bezoekers op eerste dag A'DAM Toren

Na een verbouwing van anderhalf jaar is de voormalige Shell toren in Amsterdam omgetoverd in de A'DAM Toren. Alle toegangskaarten waren zaterdagmiddag uitverkocht.

Het idee voor het uitkijkpunt dateert al van ruim tien jaar geleden, en toen de gemeente in 2012 eindelijk groen licht gaf voor de plannen kon er 1,5 jaar geleden eindelijk begonnen worden met de bouw. De opening vandaag was dan ook voor de geestelijk vader van het project een spannend moment. 

"Het is echt wel een momentje van ontlading. We zijn nog niet helemaal klaar, dus ik ben nog niet helemaal tevreden. Maar misschien ben ik dat ook wel nooit", aldus initiatiefnemer Sander Groet.

Om bij het tachtig meter hoge uitkijkpunt te komen moet je eerst met de lift naar de twintigste verdieping. Dat is door de talloze ledlampjes al een belevenis op zich. 'Het is echt superleuk dat mensen uit de lift komen. Dan hebben ze natuurlijk al die lift meegemaakt. Dan komen ze met een smile binnen en dan gaan die deuren open. Dan zegt bijna iedereen "wow!"'

Hoewel sommige bezoekers klagen over de toegangsprijs van vijftien euro, zijn de meesten erg te spreken over het nieuwe uitkijkpunt. "Ik vind het hartstikke mooi, ik ben er helemaal van onder de indruk", aldus een bezoeker. "Ik vind het erg spannend. Ik heb eigenlijk hoogtevrees, dus ik doe heel erg mijn best om rustig te blijven bij mijn kinderen", aldus een ander.

Tip de redactie