Reacties omwonenden Bijlmerbajes lopen uiteen

De reacties bij omwonenden van de Bijlmerbajes lopen uiteen op het nieuws dat er in het pand een asielzoekerscentrum komt.

De gemeente en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) gaan de gevangenis aan de Wenckebachweg en het voormalige ALO-gebouw aan de Willinklaan ombouwen tot asielzoekerscentrum.

"Daar is niets mis mee", reageert een van de omwonenden. "Ik vind het wel een goed idee. Nu zitten er alleen maar gevangenen, niet het meest mooie uitzicht. Ik vind dat dat wel nuttiger besteed kan worden", aldus een ander.

Toch zijn niet alle omwonenden enthousiast. "Ik vind het niet zo'n goed idee. Ik voel mij persoonlijk nu al niet echt veilig in de buurt. Er staan studentenwoningen naast een gevangenis. Je ziet hier ook sommige mannen, je ziet aan hun uiterlijk dat ze niet helemaal honderd zijn. Ik vind het echt geen goed idee."

Het stadsbestuur liet vandaag weten dat de komst van een asielzoekerscentrum gevolgen heeft voor bewoners in de buurt en de stad. Er wordt onder meer een omwonendencommissie ingesteld om een goede relatie op te bouwen tussen de omwonenden en de asielzokerscentra.

Tip de redactie