Van der Sar zag vertrek De Boer aankomen

Ajax-directeur Edwin van der Sar betreurt het vertrek van coach Frank de Boer. Twee maanden geleden gaf De Boer al aan toe te zijn aan nieuwe energie.

"Een week of acht geleden, toen hij die blessure had ben ik al bij hem in Monnickendam geweest en toen hebben we al gesproken over zijn ambities."

"En toen gaf hij al een beetje aan dat hij nieuwe energie op wilde doen, dus de kans bestond toen al dat hij zou besluiten weg te gaan."

Van der Sar had De Boer graag behouden voor Ajax. "Het is een godsgeschenk dat Frank zes jaar trainer bij ons is geweest."

"Vier keer kampioen en hij heeft ons bijna weer kampioen gemaakt, hij is populair binnen de club en bij de supporters. Maar als Frank iets in zijn hoofd heeft dan zie je die wenkbrauwen al naar beneden gaan en dan weet je al snel genoeg."

Bekijk de reactie van de Ajax-directeur

Opvolgers

Ajax zou al met Peter Bosz praten als mogelijke opvolger, maar de directeur wil daar niets over kwijt: "Nee, ik kan niets zeggen over andere trainers. Uiteraard moet dat iemand zijn die bij de Ajax-filosofie past."

"We zijn lijsten aan het maken met namen aan het maken. De komende weken komt daar duidelijkheid in. De jeugd moet doorstromen, dat moet de leidraad zijn. Over Peter Bosz zeg ik niets."

Tip de redactie