Celstraf tegen Amsterdammer geëist wegens misbruik minderjarige meisjes

Tegen twee mannen die worden verdacht van het misbruiken van minderjarige meisjes, is woensdag in de rechtbank in Den Haag gevangenisstraf geëist. 

Het gaat om een 34-jarige Amsterdammer en een 48-jarige man uit Den Haag.

De mannen zouden via internet meerdere minderjarige meisjes tussen de twaalf en zestien jaar ertoe hebben aangezet seksuele foto’s en filmpjes van zichzelf op te sturen. Ze deden zich voor als jonge mannen. In een aantal gevallen kwam het ook tot een daadwerkelijke ontmoeting, waarbij de meisjes werden misbruikt.

Tegen de man uit Den Haag is vijf jaar en tbs geëist, tegen de Amsterdammer is de eis 48 maanden gevangenisstraf waarvan 16 maanden voorwaardelijk met reclasseringstoezicht. De officier van justitie neemt het beide mannen zeer kwalijk dat zij 'willens en wetens' misbruik maakten van de kwetsbare meisjes. 'Ze wisten precies wat ze tegen de pubermeisjes moesten zeggen, lieten hen geloven dat ze echt om hen gaven en verliefd waren. Ze waren dwingend in het geven van instructies voor de naaktfoto’s en filmpjes', aldus de officier van justitie.

De zaak kwam begin vorig jaar aan het licht toen de moeder van een twaalfjarig meisje in de gaten kreeg dat haar dochter contact had met oudere mannen over seks.

Tip de redactie